06 - 10 76 21 90

Hoe werk ik

Het doel is een persoonlijk afscheid, waarbij de overledene tot zijn recht komt en u als nabestaande troost vindt, waardoor uw rouwproces de ruimte kan krijgen. Om dat te bereiken volg ik de volgende stappen:

  1. Ik kom naar u toe en luister naar uw verhaal. Het is ook mogelijk dit gesprek te hebben voordat iemand overlijdt, zodat degene die gaat sterven zijn/haar eigen wensen kenbaar kan maken.
  2. Samen zoeken we naar de woorden, muziek, symbolen en rituelen die het afscheid waardig, warm en passend maken.
  3. Ik bereid de afscheidsdienst voor en leid de plechtigheid
  4. Ik ga desgewenst voor bij de uitstrooiplechtigheid, of de bijzetting van de urn enkele weken na een crematie

In 2009 heb ik mijn eigen bedrijf opgezet als begeleider en voorganger bij uitvaarten. Daarmee heb ik een lang gekoesterde wens in vervulling doen gaan. In de negentien jaar daarvoor ben ik pastor geweest in een parochie in Utrecht. Ik ben daar gaan werken direct na mijn afstuderen als theoloog aan de universiteit van Nijmegen. Daar ontdekte ik steeds meer dat het werken met mensen die rouwen en het werken met stervenden mij op het lijf geschreven staat.

Ruimte voor iedereen

Mijn doel is samen met u tot een goed, warm, persoonlijk, waardig en stijlvol afscheid te komen. Een afscheid dat recht doet aan de overledene en aan u. Een afscheid waarin alle ruimte is voor een actieve rol van u, familie en vrienden. Het maakt niet uit of het een plechtigheid is met honderden mensen of een besloten bijeenkomst in een klein gezelschap. Het maakt ook niet uit of het een viering is met een religieus karakter, of helemaal niet. Ik zal ervoor zorgen dat dit persoonlijke afscheid ook toegankelijk is voor de aanwezigen die uw dierbare minder goed kenden. Mijn uitgangspunt is het creëren van ruimte waarbinnen iedereen tot zijn recht komt, in woorden, muziek, beelden, symbolen en rituelen.

Kosten

Per 1 maart 2024 

Crematieplechtigheid/ uitvaartplechtigheid en begrafenis op zelfde locatie (inclusief voorgesprek, voorbereiding, voorgaan tijdens plechtigheid en reiskosten*)
€ 650,00 

Uitvaartplechtigheid met aansluitend crematie/begrafenis op andere locatie (inclusief voorgesprek, voorbereiding, voorgaan tijdens plechtigheid en reiskosten*)
€ 745,00

Het standaard uur tarief voor een consult bedraagt € 75,00 (exclusief reiskosten à € 0,50 per kilometer) 

* binnen een straal van 50 km van Ammerstol. Buiten deze straal komt er een vergoeding bij van € 0,50 per kilometer. 

* inclusief BTW

Contact 

Grote Kerkstraat 18
2865 XM Ammerstol
drs. Esther Nelemans
Mobiel: 06 - 10 76 21 90
E-mail: info@esthernelemans.nl